Ghid de calorii pentru carne și produse lactate

Atunci când urmăriți aportul de calorii și încercați să mențineți o alimentație sănătoasă, este important să cunoașteți conținutul caloric al alimentelor pe care le consumați. Carnea și produsele lactate sunt două surse importante de proteine și nutrienți, dar ele pot varia în conținutul lor caloric. Aici aveți un ghid pentru a vă ajuta să evaluați aportul caloric al acestor alimente.

Carnea

  1. Pui: Pieptul de pui fără piele este o opțiune cu conținut caloric redus, oferind aproximativ 165 de calorii la 100 de grame, gătit fără adaos de grăsime.
  2. Curcan: Carnea de curcan are aproximativ 135 de calorii la 100 de grame, fără piele și gătită fără adaos de grăsime.
  3. Carne de vită slabă: Carnea de vită slabă, cum ar fi fileul sau biftecii de vită, conține aproximativ 150-170 de calorii la 100 de grame, gătită fără adaos de grăsime.
  4. Porc: Carnea de porc poate varia în conținutul caloric, dar porcul slab, cum ar fi muschiul de porc, poate avea aproximativ 143 de calorii la 100 de grame.
  5. Pește: Peștele este o opțiune cu conținut caloric redus, de obicei sub 100 de calorii la 100 de grame, gătit fără adaos de grăsime. Peștele gras, cum ar fi somonul, poate avea mai multe calorii din cauza conținutului său ridicat de grăsimi sănătoase.

Produse lactate

  1. Lapte degresat: O cană de lapte degresat furnizează aproximativ 80 de calorii.
  2. Iaurt simplu, fără grăsime: Un iaurt simplu, fără grăsime, poate avea în jur de 90-100 de calorii la o porție de 170-200 de grame.
  3. Brânză cottage fără grăsime: O jumătate de cană de brânză cottage fără grăsime furnizează aproximativ 80-90 de calorii.
  4. Brânză cheddar: Brânza cheddar are un conținut caloric mai mare, cu aproximativ 110-120 de calorii la 28 de grame.
  5. Smântână grasă: Smântâna grasă este bogată în calorii, furnizând aproximativ 51 de calorii la o lingură de 15 grame.

Este important să menționați că aceste valori calorice pot varia în funcție de marca și procesarea produselor alimentare. În plus, metodele de gătit și adaosurile pot influența conținutul caloric al preparatelor culinare.

Pentru a menține un echilibru sănătos al aportului de calorii, este recomandat să urmăriți dimensiunile porțiilor și să alegeți surse de carne și produse lactate cu conținut caloric redus, atunci când este posibil. Combinați-le cu legume, fructe și cereale integrale pentru a asigura o dietă echilibrată și sănătoasă.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *